KAUHAJOEN KARHU MARATON

Tukholman maraton 4.6.2016

Perinteinen matka Tukholman maratonille tehtiin Velj.Viitalan linja-autolla luottokuskimme Juha Saarijärven ollessa kuskina. Kauhajoelta lähti jälleen suuri juoksija porukka, toki mukana oli kannustajiakin muutama. Tukholmassa säävaihtelut ovat vuosien aikana tulleet tutuiksi, nytkin lauantaiaamulla paistoi aurinko, ennusteen mukaan +17 astetta. Startissa klo 12 lämpötila + 22 astetta. Lähtöviivalla oli n.14.000 juoksijaa n. 100 eri maasta, Suomesta n. 2000. Aurinko paistoi koko matkan, pienoinen tuuli oli koko matkan ajan. Keli oli oikeastaan mitä parhain juoksemiseen. Linja-auto porukkamme nopein mies oli Antti Setälä, toinen Tapio Leijala ja kolmas Juhani Seppä. Naisten nopein oli Päivi Männistö, toinen Mervi Silvola ja kolmantena ensimmäisen maratonin juossut Sari Kiviharju. Joukossamme oli monia Tukholman maratonilla aikaisemmin olleita. Porukastamme Mauri Volamalle tuli jo 33 Tukholman maraton juoksu putkeen. Kaiken kaikkiaan Maurilla on maratoneja takana jo 740. Ensikertalaisia maratonjuoksijoita meidän matkalla oli tällä kertaa 5.

Moni juoksija teki porukastamme oman ennätyksensä maratonilla vaikka Tukholman reitti ei ole mikään nopea. Juoksun jälkeen ajoimme laivalle, jolla kotimatkamme alkoi. Buffet pöydän antimien jälkeen kukin rentoutui laivalla omalla tavallaan. Takaisin Kauhajoella oltiin sunnuntaina puolenpäivän aikaan. Maratonjaosto järjestää syksyllä matkan myös Tallinnan maratonille, jonne on vielä muutama paikka vapaana.

Tukholman maratonille järjestetään uusi matka myös ensi vuonna. Maratonmatkoista yms. juoksutapahtumista lisätietoa nettisivuiltamme.

 

Maratoonarit Tulokset

Kuvia

Tukholman maratonin viralliset sivut

 

Matkanjohtaja

Jarkko Hautala

item4

Tukholman maraton 2016

Matkakertomus